RYHMÄLIIKUNNANOHJAAJAN STARTTI (I-TASO 8 h)

Koulutuksen tavoitteena on oppia ryhmäliikuntatunnin suunnittelun ja ohjaamisen perusteita. Minkälainen yksittäisen tunnin rakenteen tulisi olla? Miten valita, kehittää ja opettaa harjoitukset ja liikesarjat? Saat myös liikeohjeita ja malleja, joilla pääset alkuun. Musiikin mukaan ohjaamista ei tässä vaiheessa edellytetä. Koulutuksesta saat perusvalmiudet ohjaustoiminnan aloittamiseen sekä pohjan jatkokouluttautumiseen.   Osallistujat saavat mukaansa yhden musiikki-CD:n, jonka musiikit sopivat monenlaisille perustunneille.

Kohderyhmä

Koulutus on tarkoitettu kaikille aikuisten ryhmäliikunnan ohjauksesta kiinnostuneille. Pohjakoulutusta tai ohjaajakokemusta ei vaadita. 

Laajuus ja opetusmuodot

8 h lähiopetusta työpajatyyppisesti käytäntöä ja teoriaa yhdistäen.

Hinta

Jäsenille 99 €, ei-jäsenille 119 €

Alennettu jäsenhinta Syksyllä 2020 46€

 

Hinta sisältää opetuksen, materiaalin ja musiikki-CD:een.

Ilmoittaudu

Viim. 2 viikkoa ennen koulutusta. 

 

KEHONHUOLTO (I-TASO 8 h)

Koulutus antaa valmiudet kehoa huoltavan ja hyvinvointia edistävän ryhmäliikuntatunnin ohjaamiseen. Perehdytään liikehallintaa ja ryhtiä parantaviin harjoitteisiin, nivelliikkuvuuden edistämiseen, lihastasapainoon sekä onnistuneen liikuntakokemuksen osatekijöihin. Myös core-alueen (keskikeho) merkitys ja harjoittamisen pääperiaatteet sisältyvät tähän koulutukseen. Koulutuksen antia voit ohjaajana soveltaa sekä kokeneiden liikkujien kehonhuoltotunneille, että vähemmän liikkuneiden lempeämpään aloitukseen.

Kohderyhmä

Koulutus on tarkoitettu Ryhmäliikunnan ohjaajan startti -koulutuksen tai Ryhmäliikunnan ohjaajan peruskoulutuksen käynneille tai muuten vastaavan osaamisen omaaville ohjaajille. 

Laajuus ja opetusmuodot

8 h lähiopetusta työpajatyyppisesti käytäntöä ja teoriaa yhdistäen.

Hinta

jäsenille 112 €, ei-jäsenille 134 €  
Hinta sisältää opetuksen ja sähköisen materiaalin.

Ilmoittaudu

viim. 2 viikkoa ennen koulutusta. 

 

TANSSITREENI (I-TASO, 8 h) 

Tule mukaan ohjaamaan reipasta ja hauskaa tanssillista ryhmäliikuntatuntia! Koulutuksessa tutustutaan eri tanssityyleihin, musiikkeihin sekä perehdytään tanssillisen tunnin suunnitteluun, ohjaukseen sekä musiikin käyttöön. Koulutusaineisto sisältää valmiita tanssiosioita musiikkivinkkeineen, jotka voit ohjata sellaisenaan tai muokata niistä mieleisesi kokonaisuuden. Koulutuksen antia voit soveltaa aikuisten ja nuorten tanssillisten jumppien ohjaamiseen. 

Kohderyhmä

Koulutus ei edellytä ohjaajalta aiempaa tanssitaustaa. Koulutus on tarkoitettu Ryhmäliikunnan ohjaajan startti -koulutuksen tai Ryhmäliikunnan ohjaajan peruskoulutuksen käynneille tai muuten vastaavan osaamisen omaaville ohjaajille.  

Laajuus ja opetusmuodot

8 h lähiopetusta työpajatyyppisesti käytäntöä ja teoriaa yhdistäen.

Hinta

Jäsenille 112 €, ei-jäsenille 134 € 

Hinta sisältää opetuksen ja materiaalin. 

Ilmoittaudu

viim. 2 viikkoa ennen koulutusta. 

 

TEHOTREENI (I-TASO, 8 h) 

Haluatko ohjata kehoa vahvistavia ja kuntoa kohottavia ryhmäliikuntatunteja, jotka sopivat jo jonkin verran liikkuneille ja aktiiviliikkujille? Tässä koulutuksessa varmistetaan, että tunnit ovat innostavia, tehokkaita, terveellisiä ja turvallisia. Koulutuksessa perehdytään voima- ja kestävyysominaisuuksien harjoittamisen pääperiaatteisiin ryhmäliikunnassa. Käytännön liikeharjoitukset ja -mallit toteutetaan osallistujan valinnan mukaan joko musiikilla tai ilman. Opittua on helppo soveltaa monenlaisten ryhmäliikuntatuntien ohjaamiseen kuten esim. tehotreeni, kuntopiiri, body-, muokkaus-, sykejumppa. Osallistujat saavat yhden musiikki-CD:n , jonka musiikit soveltuvat monanlaisiin ryhmäliikuntatunteihin.

Kohderyhmä

Koulutus on tarkoitettu Ryhmäliikunnan ohjaajan startti -koulutuksen tai Ryhmäliikunnan ohjaajan peruskoulutuksen käynneille tai muuten vastaavan osaamisen omaaville ohjaajille. 

Laajuus ja opetusmuodot

8 h lähiopetusta työpajatyyppisesti käytäntöä ja teoriaa yhdistäen.

Hinta

jäsenille 112 €, ei-jäsenille 134 €  
Hinta sisältää opetuksen, materiaalin ja musiikki-CD-levyn

Ilmoittaudu

viim. 2 viikkoa ennen koulutusta. 

 

STARTTIKURSSI TERVEYSLIIKUNNAN OHJAAJAKSI - monimuotokoulutus (I-TASO, 24 h)

Turvallista ja tehokasta ryhmäliikuntaa aikuisille. Koulutuksessa on tavoitteena perehtyä fyysisen harjoittelun perusteisiin ja erilaisten terveyttä edistävien ryhmäliikuntatuntien suunnitteluun. Koulutus toteutetaan monimuotokoulutuksena ja koulutus vastaa aiempaa Voimisteluliiton Ryhmäliikunnan ohjaajien peruskoulutusta. Voimisteluliiton ja UKK-Instituutin yhteistyökoulutus. 

Kohderyhmä

Koulutus on suunnattu aloitteleville ohjaajille, jotka ohjaavat tai aikovat ohjata terveyttä edistävää ryhmäliikuntaa aikuisille, sekä pidempää ryhmäliikuntaa ohjanneille, joilla ei ole alan koulutusta. 

Ilmoittautuminen ja lisätiedot

 

TAITAVAKSI OHJAAJAKSI II-TASO RYHMÄLIIKUNNAN OHJAAJAN JATKOKOULUTUS (8 + 8 h)

Koulutuksessa täydennetään ja syvennetään ohjaajan osaamisen  osa-alueita. Koulutuksesta saat varmuutta ja tavoitteellisuutta ohjaamiseen sekä innostusta työhösi. Saat palautetta omasta ohjaamisestasi ja keinoja kehittää itseäsi.

Kohderyhmä

Koulutus on tarkoitettu jatkokoulutukseksi ryhmäliikunnan ohjaajille, jotka ovat suorittaneet I-tason ryhmäliikunnan koulutuksia tai omaavat vastaavan osaamisen.  Myös ohjauskokemus on suositeltavaa.

Hinta

jäsenille 199 €, ei-jäsenille 239 € 

Hinta sisältää opetuksen ja sähköisen materiaalin. 

Ilmoittaudu

viim. 2 viikkoa ennen koulutusta. 

 

IKILIIKE JATKOKOULUTUS 
(I-TASO, 8 h)


Ikiliike-ohjaajan jatkokoulutus on tarkoitettu Ikiliike-peruskoulutuksen käyneille ohjaajille, joilla on ryhmäliikunnan ohjaamisen perusteet hallussa. Koulutus sisältää Ikiliike-ohjaajan kirjallisen tukimateriaalin: tuntimalleja, liikeideoita, musiikki-cd:n sekä ikääntyvien liikunnan ajankohtaista teoriaa.

Kohderyhmä

Koulutus on tarkoitettu ikääntyvien liikuntaryhmien ohjaajille, joille ikääntyvien ohjaaminen on jossain määrin tuttua. 

Hinta

jäsenille 129 €, ei-jäsenille 155 €

Tilauskoulutukset

 

IKILIIKE-OHJAAJAN MONIMUOTOKOULUTUS
(I-taso, 16-20 h)


Koulutus toteutetaan UKK-Insituutin ja Voimisteluliiton yhteistyönä ja sen sisältö vastaa Ikiliike-ohjaajan perus- ja jatkokoulutusta yhdistettynä. Opiskelu jakautuu 8 h lähiopetuspäivään sekä 8 -12 h tuettuun, opastettuun verkko-opiskeluun. 

 
 

DANCE AEROBIC & ART OF MOTION - ideapäivä aikuisten ohjaajille (I-taso 5 h)
 

Dance aerobic –osuuden aikana rakentuvasta tanssisarjasta saat koottua myös pienempiä harjoitteita ja koreografioita käyttöösi omille tunneillesi. Osuudesta saat hauskoja ja mukaansatempaavia fiilistelyideoita. 

Art of Motion – osuudessa rauhoitutaan liikkuen.                                                                                                          

Tunnilla keskitytään hitaisiin, kokonaisvaltaisiin ja musiikin mukana virtaaviin liikkeisiin. Harjoitteet mahdollistavat rentoutumisen ja samalla oman liikepotentiaalin tarkastelun.  

Hinta

jäsenille 98 €, ei-jäsenille 118 €

Ilmoittaudu

Viim. 2 viikkoa ennen koulutusta. 

MONIPUOLINEN IDEAPÄIVÄ RYHMÄLIIKUNNAN OHJAAJILLE

(I-TASO 5 H)

Tämä koulutuspäivä tarjoaa monipuolisen kattauksen erilaisia ryhmäliikuntatunteja. On lihaskuntoharjoituksia ilman välineitä ja välineillä (keppi, kuminauha ja painot) sekä kehoa huoltava harjoitustunti. Painoina käytämme vesipulloja, joten varaa niitä mukaan tuplasti.

Hinta

Jäsenille 95 €, ei-jäsenille 114 €
 

 
 
 
 

KEVÄÄN CONVENTION 
Convention tarjoaa  kotimaisten tähtikouluttajien virikkeitä ja ideoita kaikille aikuisten ryhmäliikunnan ohjaajille. Olemme keränneet kevään koulutuspäivään monipuolisen tuntitarjonnan kehonhallintaa, lihaskuntoa, sykettä, energiaa ja harmoniaa. Jokainen ohjaaja voi valita monipuolisesta tuntitarjonnasta oman kokonaisuutensa.

Tarkka ohjelma luettavissa netistä joulukuussa 2020 www.voimistelu.fi.

Ilmoittaudu

Viim. 3 viikkoa ennen tapahtumaa 

SYKSYN CONVENTION

Monipuolinen koulutusviikonloppu Convention on uudistunut, jatkossa tarjoamme virikkeitä ja uusia ideoita kaikille ryhmäliikunnanohjaajille (aikuiset, nuoret, tanssi, tanssillinen voimistelu, lapset, lajit ja vesiliikunta). Lauantaipäivänä tarjolla monipuolinen kattaus tunteja aikuisten ja tanssin ryhmäliikunnan ohjaajille ja sunnuntaina keskitytään kattavasti lasten, nuorten, lajien harrastetoiminnan, tanssillisen voimistelun ja koreografian huikeaan maailmaan. 

Lisätiedot

Tarkka ohjelma luettavissa netistä kesäkuussa 2020 www.voimistelu.fi 

TYÖKALUPAKKI (5 h)

Valitse Teija Reini-Niemisen ao. tuntivaihtoehdoista 5 tunnin kokonaisuus ja tilaa seuraanne. 

 

1. Ideoita lämmittelyyn. Yksinkertaisia ja innostavia  

sarjoja tunnin alkuun. 

2. Lihaskuntoliikkeitä ilman välineitä  

- koko keho töihin tehokkaasti. 

3. Jumppaa erilaisilla helpoilla ja halvoilla välineillä kuten sukkahousut, villasukat, kanisterit ja paperilautaset. 

=> näistä voidaan koota yhdistelmä tai jokaiselle  

välineelle oma setti. Hauskaa ja tehokasta. 

4. Ranka kuntoon - niska- selkäjumppa esim. kepillä tai  

ilman välineitä. 

5. Kahvakuulatunti x 5. Ideoita viiden erilaisen tuntimallin rakentamiseen. 

6. Kuminauhajumppa 

7. Vatsa-pakarajumppa 

8. Kehonhuolto- ja venyttelytunti 

Kouluttaja Teija Reini-Nieminen 

 

Tiedustelut ja tilaukset aluepäälliköltä