top of page

RYHMÄLIIKUNNANOHJAAJAN STARTTI (I-TASO 8 h)
 

Koulutuksen tavoitteena on oppia ryhmäliikuntatunnin suunnittelun ja ohjaamisen perusteita. Minkälainen yksittäisen tunnin rakenteen tulisi olla? Miten valita, kehittää ja opettaa harjoitukset ja liikesarjat? Saat myös liikeohjeita ja malleja, joilla pääset alkuun. Musiikin mukaan ohjaamista ei tässä vaiheessa edellytetä. Koulutuksesta saat perusvalmiudet ohjaustoiminnan aloittamiseen sekä pohjan jatkokouluttautumiseen.

Kohderyhmä

Koulutus on tarkoitettu kaikille aikuisten ryhmäliikunnan ohjauksesta kiinnostuneille. Pohjakoulutusta tai ohjaajakokemusta ei vaadita, mutta suosittelemme vahvistamaan omia liikuntataitoja osallistumalla ohjattuun ryhmäliikuntaan.

Laajuus ja opetusmuodot

8 h lähiopetusta työpajatyyppisesti käytäntöä ja teoriaa yhdistäen

Hinta

Jäsenille 99 €, ei-jäsenille 119 €

 

Hinta sisältää opetuksen, materiaalin ja musiikki-CD:een.

Ilmoittaudu

Viim. 2 viikkoa ennen koulutusta. 

Ryhmäliikunnanohjaajan startti (I-taso, 8h)

KEHONHUOLTO (I-TASO 8 h)
 

Koulutus antaa valmiudet kehoa huoltavan ja hyvinvointia edistävän ryhmäliikuntatunnin ohjaamiseen. Perehdytään liikehallintaa ja ryhtiä parantaviin harjoitteisiin, nivelliikkuvuuden edistämiseen, lihastasapainoon sekä onnistuneen liikuntakokemuksen osatekijöihin. Myös core-alueen (keskikeho) merkitys ja harjoittamisen pääperiaatteet sisältyvät tähän koulutukseen. Koulutuksen antia voit ohjaajana soveltaa sekä kokeneiden liikkujien kehonhuoltotunneille, että vähemmän liikkuneiden lempeämpään aloitukseen.

Järjestetään tilauskoulutuksena, tilauslomake liiton nettisivuilla.

Kohderyhmä

Koulutus on tarkoitettu Ryhmäliikunnan ohjaajan startti -koulutuksen tai Ryhmäliikunnan ohjaajan peruskoulutuksen käynneille tai muuten vastaavan osaamisen omaaville ohjaajille

Laajuus ja opetusmuodot

8 h lähiopetusta työpajatyyppisesti käytäntöä ja teoriaa yhdistäen.

Kehonhuolto (I-taso, 8h)

TANSSITREENI (I-TASO, 8 h) 
 

Tule mukaan ohjaamaan reipasta ja hauskaa tanssillista ryhmäliikuntatuntia! Koulutuksessa tutustutaan eri tanssityylien perusteisiin, musiikkeihin sekä perehdytään tanssillisen tunnin suunnitteluun, ohjaukseen sekä musiikin käyttöön. Koulutusaineisto sisältää valmiita tanssiosioita musiikkivinkkeineen, jotka voit ohjata sellaisenaan tai muokata niistä mieleisesi kokonaisuuden. Koulutuksen antia voit soveltaa aikuisten ja nuorten tanssillisten jumppien ohjaamiseen.

Järjestetään tilauskoulutuksena, tilauslomake liiton nettisivuilla.

Kohderyhmä

Koulutus on tarkoitettu Ryhmäliikunnan ohjaajan startti -koulutuksen tai Ryhmäliikunnan ohjaajan peruskoulutuksen käynneille tai muuten vastaavan osaamisen omaaville ohjaajille.

Laajuus ja opetusmuodot

8 h lähiopetusta työpajatyyppisesti käytäntöä ja teoriaa yhdistäen.

Tanssitreeni (I-taso, 8h)

TEHOTREENI (I-TASO, 8 h) 

Haluatko ohjata kehoa vahvistavia ja kuntoa kohottavia ryhmäliikuntatunteja, jotka sopivat jo jonkin verran liikkuneille ja aktiiviliikkujille? Tässä koulutuksessa varmistetaan, että tunnit ovat innostavia, tehokkaita, terveellisiä ja turvallisia. Koulutuksessa perehdytään voima- ja kestävyysominaisuuksien harjoittamisen pääperiaatteisiin ryhmäliikunnassa. Käytännön liikeharjoitukset ja -mallit toteutetaan osallistujan valinnan mukaan joko musiikilla tai ilman. Opittua on helppo soveltaa monenlaisten ryhmäliikuntatuntien ohjaamiseen kuten esim. tehotreeni, kuntopiiri, body-, muokkaus-, sykejumppa. Osallistujat saavat yhden musiikki-CD:n, jonka musiikit soveltuvat monenlaisiin ryhmäliikuntatunteihin.

Järjestetään tilauskoulutuksena, tilauslomake liiton nettisivuilla.

Kohderyhmä

Koulutus on tarkoitettu Ryhmäliikunnan ohjaajan startti -koulutuksen tai Ryhmäliikunnan ohjaajan peruskoulutuksen käynneille tai muuten vastaavan osaamisen omaaville ohjaajille.

Laajuus ja opetusmuodot

8 h lähiopetusta työpajatyyppisesti käytäntöä ja teoriaa yhdistäen.

Tehotreeni (I-taso, 8 h)

IKILIIKE JATKOKOULUTUS 
(I-TASO, 8 h)

 

Ikiliike-ohjaajan jatkokoulutus syventyy ikääntyvien liikuntaryhmien ohjaukseen sekä kohderyhmän erityispiirteisiin. Koulutuksessa jatketaan 60+ ikäisten liikuntaan syventymistä sekä ohjauksen, liikkeiden ja harjoitteiden soveltamista. Koulutus sisältää Ikiliike-ohjaajan kirjallisen tukimateriaalin: tuntimalleja, liike- ja musiikki-ideoita sekä ikääntyvien liikunnan ohjaamiseen liittyvää tietoa.

Lisätiedot nea.vallin@voimistelu.fi

Kohderyhmä

Koulutus on tarkoitettu ikääntyvien (60+) ryhmien ohjaamisesta kiinnostuneille, joilla on jo jonkin verran kokemusta kohderyhmästä ja ryhmäliikunnan ohjaamisen perusteet tutut. Jos olet aivan uusi ohjaaja, voit myös aloittaa tällä kurssilla ja täydentää osaamistasi myöhemmin Ryhmäliikunnan ohjaajan startti -koulutuksessa ja Ikiliikeperuskoulutuksessa

Hinta

jäsenille 129 €, ei-jäsenille 155 €

Tilauskoulutukset

Ikiliike-peruskoulutus

VERKKOKOULUTUS TEHOTREENIN TEEMAKOULUTUS INTERVALLIHARJOITTELU, 3 H

 

Perehdytään intervalliharjoittelun periaatteisiin ja erilaisiin ryhmäliikuntaan soveltuviin harjoitusmuotoihin kuten HIIT, LIIT, tabata, kiertoharjoittelu. Miten jaksotat harjoituksen ja lepovaiheen, kenelle intervalliharjoitus sopii, paljonko erilaisia liikkeitä pitää olla ja minkälaisia liikkeitä valitaan? Tutustutaan kokeillen muutamiin harjoitusmalleihin ja liikkeisiin, joita Voimisteluklubin valmisaineistot täydentävät. Ennakkotehtävänä on osallistuminen johonkin ohjattuun ryhmäliikunnan intervalliharjoitukseen.

Kohderyhmä

Koulutus on tarkoitettu ryhmäliikunnan ohjaajille. Sekä kokeneet että tuoreet ohjaajat voivat osallistua tähän koulutukseen, mutta harjoittelun fysiologiset pääperiaatteet tulee tuntea.

Hinta

jäsenille 50 €, ei-jäsenille 60 €

Tehotreeni teemakoulutus
Kehenhuollon teemakoulutus

VERKKOKOULUTUS

KEHONHUOLLON TEEMAKOULUTUS

Dynaaminen liikkuvuus, hengitys ja rentoutuminen ryhmäliikunnassa, 3h

 

Keskitytään kehonhuoltotunneille soveltuviin dynaamisiin venytyksiin sekä staattisiin, rentouttaviin venytyksiin ja niiden taustalla olevaan tuoreeseen tietoon. Tutustutaan myös ryhmäliikuntaan soveltuviin hengitys- ja rentoutusharjoituksiin, joiden merkitys kokonaisvaltaiselle hyvinvoinnillemme on suuri. Koulutus yhdistää käytäntöä ja teoriaa verkko-opetuksen muodossa.

Kohderyhmä

Koulutus on tarkoitettu ryhmäliikunnan ohjaajille. Sekä kokeneet että tuoreet ohjaajat voivat osallistua tähän koulutukseen.

Hinta

jäsenille 50 €, ei-jäsenille 60 €

VERKKOKOULUTUS

IKILIIKE – TAKAISIN SALEILLE OHJAAJIEN IDEAPÄIVÄ

 

Ikiliike-ohjaajien ideapäivä sisältää kolme mallituntia erilaisista Ikiliiketunneista (tanssillinen, tehokas ja kehoa huoltava). Tunnit jumpataan ja sen jälkeen käydään läpi ohjaajan näkökulmasta huomioiden ikääntyvien liikkujien erityistarpeet, liikkeiden soveltaminen ja tempo. Koulutuksessa huomioidaan että osa ikääntyvistä on ollut nyt pitkään pois jumppasaleilta.

Kohderyhmä

Koulutus on tarkoitettu ikääntyvien (60+) ryhmien ohjaamisesta kiinnostuneille. Sekä kokeneet että tuoreet ohjaajat voivat osallistua tähän yksittäiseen koulutukseen.

Hinta

Jäsen 50€ Ei jäsen 60€

Ikiliike teemakoulutus osa 4
Kevään Convention
Syksyn Convention
Työkalupakki

KEVÄÄN CONVENTION 
Convention tarjoaa  kotimaisten tähtikouluttajien virikkeitä ja ideoita kaikille aikuisten ryhmäliikunnan ohjaajille. Olemme keränneet kevään koulutuspäivään monipuolisen tuntitarjonnan kehonhallintaa, lihaskuntoa, sykettä, energiaa ja harmoniaa. Jokainen ohjaaja voi valita monipuolisesta tuntitarjonnasta oman kokonaisuutensa.

Keväällä 2021 ei järjestetä Conventiota koronavirusepidemian takia

Ilmoittaudu

Viim. 3 viikkoa ennen tapahtumaa 

SYKSYN CONVENTION

Monipuolinen koulutusviikonloppu Convention on uudistunut, jatkossa tarjoamme virikkeitä ja uusia ideoita kaikille ryhmäliikunnanohjaajille (aikuiset, nuoret, tanssi, tanssillinen voimistelu, lapset, lajit ja vesiliikunta). Lauantaipäivänä tarjolla monipuolinen kattaus tunteja aikuisten ja tanssin ryhmäliikunnan ohjaajille ja sunnuntaina keskitytään kattavasti lasten, nuorten, lajien harrastetoiminnan, tanssillisen voimistelun ja koreografian huikeaan maailmaan. 

Lisätiedot

Tarkka ohjelma luettavissa netistä kesäkuussa 2021 www.voimistelu.fi 

TYÖKALUPAKKI (5 h)

Saatavilla myös 3h verkkokoulutus

Valitse Teija Reini-Niemisen ao. tuntivaihtoehdoista 5 tunnin kokonaisuus ja tilaa seuraanne. 

 

1. Ideoita lämmittelyyn. Yksinkertaisia ja innostavia  

sarjoja tunnin alkuun. 

2. Lihaskuntoliikkeitä ilman välineitä  

- koko keho töihin tehokkaasti. 

3. Jumppaa erilaisilla helpoilla ja halvoilla välineillä kuten sukkahousut, villasukat, kanisterit ja paperilautaset. 

=> näistä voidaan koota yhdistelmä tai jokaiselle  

välineelle oma setti. Hauskaa ja tehokasta. 

4. Ranka kuntoon - niska- selkäjumppa esim. kepillä tai  

ilman välineitä. 

5. Kahvakuulatunti x 5. Ideoita viiden erilaisen tuntimallin rakentamiseen. 

6. Kuminauhajumppa 

7. Vatsa-pakarajumppa 

8. Kehonhuolto- ja venyttelytunti 

Kouluttaja Teija Reini-Nieminen 

 

Tilauskoulutuslomake liiton nettisivuilla.

IDEAPÄIVÄ VERKKOKOULUTUS (3h)

 

Aikuisten ryhmäliikunnan virtuaalinen ideapäivä, jonka seura voi tilata omille ohjaajilleen. Sisältö painottuu käytäntöön ja on sovittavissa tarkemmin kouluttajan kanssa 3 tunnin kokonaisuudeksi: Tehotreenin, Kehonhuollon tai Tanssitreenin liikeideoita, tuntimalleja tai muu teemoitettu osio sopimuksen mukaan, esim. välineiden käyttö. Osallistujat osallistuvat tilaisuuteen Zoom-etäyhteyden välityksellä joko ryhmänä seuran järjestämässä tilassa tai erikseen kukin itsekseen

Tilauskoulutuslomake liiton nettisivuilla.

Lisätiedot

Tilauskoulutus, 320€ jäsenseuroille

Ideapäivä verkkokoulutus
bottom of page